Vorig weekend hebben we te maken gehad met indrukwekkende voetbaluitslagen. De 9-1 overwinning van Real Madrid, het gelijke spel van Ajax in Utrecht en het kansloze AZ tegen Feyenoord. De scores liepen weer flink uiteen. Tijd dus voor een terugblik op de wedstrijden van dit weekend

Uitslagen Jupiler League

Het meest opvallende moment van dit weekend was natuurlijk de overwinning van NEC in de Jupiler League. De Nijmegenaren wonnen vrijdagavond met 1-0 van Sparta Rotterdam. Hiermee verzekerden zij zich van een eerste positie in de Jupiler League stand. Waar NEC vorig jaar nog degradeerde in een tweeluik met de Spartanen, zorgde de kleine overwinning van vrijdagavond voor de titel in de eerste divisie. Na 33 speelrondes staat de ploeg van Janssen met 21 punten voor op de runner-up, FC Eindhoven. Europees gezien heeft NEC nu de langste reeks overwinningen op zijn naam staan. De laatste 13 gespeelde wedstrijden werden winnend afgesloten door de koploper van de Jupiler League.

Uitslagen Premier League

In de Engelse Premier League was vooral de maandagavond wedstrijd verrassend te noemen. Manchester City kreeg met 2-1 op de broek van Crystal Palace, waardoor de achterstand op koploper Chelsea gegroeid is naar 9 punten. Daarbij komt dat The Blues nog één wedstrijd tegoed hebben, en wel tegen de hekkensluiter Leicester City. Chelsea had een moeilijke kluif aan Stoke City. Een wereldgoal van Charley Adam zorgde voor een achterstand, maar een fout in de verdediging bracht Chelsea opnieuw op voorsprong. Rémy zorgde voor de 2-1 op aangeven van Edin Hazard. Hierdoor blijft Chelsea koploper in de zogenaamde football scores table van de Premier League in Engeland.

Monsterzege Real Madrid in Spanje

In Madrid zaten de Koninklijken al vroeg in de morgen aan de pasta op zondag. Om 12 uur speelde Real Madrid de Spaanse competitiewedstrijd tegen Granada. Het werd maar liefst 9-1 voor Ronaldo en co, die zelf vijf doelpunten voor zij rekening nam. De Portugese aanvaller had slechts 8 minuten nodig om zijn hattrick te maken. Koploper Barcelona liet ook geen steekje vallen en won met 1-0 van Celta de Vigo. Daarmee boekte Barcelona de 40e overwinning in de laatste 45 wedstrijden in de Primera Division.